Omáčka
1,5kg čerstvých rajčat (lepší jsou taková ta velká, masitá)
Olej
Papriky (cca 5 ks, dle velikosti)
400g mletého masa (zvolila jsem 150g hovězí a 250g vepřové kýty)
2 hrsti neuvařené rýže
1 lžička mleté papriky
1 lžička majoránky
1 cibule
Postup
1. Do většího hrnce si dáme olej a necháme zesklovatět cibulku, po chvíli přidáme nakrájený česnek a orestujeme.
2. Přidáme na hrubo nakrájená jablka a rajčata a necháme tak 20 minut spolu dusit, občas promícháme.
3. Směs přendáme do jemného cedníku a přepasírujeme.
4. Dle chuti dosolíme.
5. Papriky připravíme tak, že si na oleji osmažíme do hněda cibulku a ke konci na chvíli přidáme na jemno nakrájený nebo prolisovaný česnek a necháme jej chvíli zavonět.
6. Mezitím si v míse smícháme mleté maso, koření, sůl a rýži, ke kterému přidáme osmaženou směs cibulky.
7. Touto masovou směsí plníme papriky a pečeme v troubě 40 minut na 200-220 stupňů, po této době je ještě dáme na 20 minut povařit do přepasírované rajské omáčky.
Podáváme dle chuti s rýží, kuskusem, těstovinami…