Proč dělat rajskou z protlaků, když je sezóna a navíc, když je z těch rajčátek ta rajská naprosto nepřekonatelná!!

Potřebujeme

Omáčka

1,5kg čerstvých rajčat (lepší jsou taková ta velká, masitá)

2 sladší jablíčka
2 středně velké cibule
1 stroužek česneku
Sůl

Olej

*dle potřeby na doslazení cukr, ale díky jablkům nemusí být
Plněná paprika

Papriky (cca 5 ks, dle velikosti)

400g mletého masa (zvolila jsem 150g hovězí a 250g vepřové kýty)

2 hrsti neuvařené rýže

1 lžička mleté papriky

1 lžička drceného kmínu

1 lžička majoránky

1 cibule

1 stroužek česneku
Sůl dle chuti
Olej

Postup
1.       Do většího hrnce si dáme olej a necháme zesklovatět cibulku, po chvíli přidáme nakrájený česnek a orestujeme.
2.       Přidáme na hrubo nakrájená jablka a rajčata a necháme tak 20 minut spolu dusit, občas promícháme.
3.       Směs přendáme do jemného cedníku a přepasírujeme.
4.       Dle chuti dosolíme.
5.       Papriky připravíme tak, že si na oleji osmažíme do hněda cibulku a ke konci na chvíli přidáme na jemno nakrájený nebo prolisovaný česnek a necháme jej chvíli zavonět.
6.       Mezitím si v míse smícháme mleté maso, koření, sůl a rýži, ke kterému přidáme osmaženou směs cibulky.
7.       Touto masovou směsí plníme papriky a pečeme v troubě 40 minut na 200-220 stupňů, po této době je ještě dáme na 20 minut povařit do přepasírované rajské omáčky.

Podáváme dle chuti s rýží, kuskusem, těstovinami…