Přiznám se, že raději dělám lívanečky, nikdy není problém s jejich otočením. Palačinky z alternativní mouky se často trhají a víc se s nimi nazlobíme, ale lívanečky nezklamou nikdy. Navíc chutnají pohádkově!
60g mandlové mouky
90g jemných ovesných vloček
1 lžíce kokosového cukru
1 lžíce ghí
1 vejce
300 ml mléka (mandlové, rýžové nebo obyčejné)
špetka soli
půl lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
Postup
1. Ovesné vločky si nameleme v mixéru na mouku, smícháme s mandlovou moukou, vejcem, ghí, cukrem a promícháme.
2. Poté přidáme ostatní ingredience a promícháme.
3. Na pánvičku si dáme trochu ghí a smažíme malé lívanečky – stačí dát pouze na první várku, díky ghí v těstě se lívanečky nepřipalují a jdou krásně od pánvičky i bez tuny tuku.
4. Dochucujeme dle chuti, já miluji lesní ovoce, zakysanou smetanu a javorový sirup.
2 Comments