Koho už omrzeli klasické kynuté koláče s mákem a švestkami, zkuste tento, který je trochu jiný, ale o nic méně chutný!


Potřebujeme

Těsto
100g mletého máku
50g ghí pokojové teploty
60g kokosového cukru
200ml mléka
100ml vody
1 prášek do pečiva bez fosfátů
2 vejce
330-350g bezlepkové mouky

750g vypeckovaných švestek

Drobenka
80g máku
40g třtinového cukru
40g másla
2 hrsti jemně mletých ovesných vloček
špetka soli
půl lžičky skořice

Postup
1. Smícháme všechny ingredience na těsto kromě mouky a rozmícháme.
2. Poté přimícháme mouku a pořádně rozmícháme – rozprostřeme do plechu vyloženého pečícím papírem.
3. Poklademe rozpůlenými švestkami.

4. Vyrobíme si drobenku tak, že všechny ingredience na ni si dáme do mísy a mezi prsty mneme tak dlouho, dokud to prostě nebude drobenka (2-3 minuty)
5. Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 50 minut.