V létě se snažíme být všechen čas venku na zahradě nebo mimo domov a když přijde hlad, musí to být rychlovka. A tyto špagety máte hotové za 15 minut!


Potřebujeme (2-3 porce)
Špagety (zkuste zvolit bezlepkovou variantu)
1 šalotka
1 stroužek česneku
1 menší mladá cuketka
10 cherry rajčátek (hodně zralých)
parmazán
koření na pizzu a těstoviny (BIO Sonnentor)
sůl
čerstvá bazalka
Ghí (použila jsem kurkumové)

Postup
1. Těstoviny si uvaříme dle návodu – vodu neslívejte všechnu, trocha jí bude potřeba i do omáčky.
2. Na pánvičce si necháme zpěnit šalotku na kterou poté přidáme na půl kolečka nakrájenou cuketu, restujeme do měkka.
3. K cuketě pak přidáme na jemno nakrájený česnek a po chvíli i přepůlená cherry rajčata, která můžeme vařečkou trochu zmáčknout ať pustí štávu.
4. Necháme spolu minutku restovat restovat, přidáme koření dle chuti, trochu soli a asi 5-6 lžic vody z těstovin.
5. Tuto směs minutku povaříme, vypneme sporák a přimícháme hrst nastrouhaného parmazánu.
6. Můžeme přidat i lístky čerstvé bazalky a nahoru nastrouhat ještě parmezán.