Když vás honí mlsná a chcete si dopřát něco hodně sladkého, ale zároveň zdravého, co mám dodá spoustu energie 

Potřebujeme (do pekáčku o rozměrech 26*18cm nebo jiné vhodné nádoby )
300g datlí
100g mandlí
80g ovesných vloček
15g lněných semínek
15g sezamu
15g nemletého máku
2 lžíce kokosového oleje
Postup
1. Všechny ingredience hodíme do mixéru a umixujeme na pastu, která jde tvarovat – chce to výkonný mixér a pevné nervy, trvá to i 5 minut 🙂 Nešlo mi to umixovat ve velikém mixéru, takže nahrubo jsem to mixovala ve velkém mixéru a poté po částech předávala do malého
2. Směs přendáme do pečícím papírem vyložené mísy a pořádně umačkáme (podobně jako když se dělá cheesecake)
3. Dáme ztuhnout do lednice a poté krájíme kostky nebo tyčinky
Poznámky
– ve velké nádobě vpravo mi to nešlo moc dobře, nechtěla se udělat pasta, pouze se to nahrubo umlelo, v menší, kde to bylo napěchované to šlo dobře
– je to opravdu hodně sladké, bude vám stačit kousek
– je to dost cítit po máku, kdo jej nemá rád, stačí vynechat nebo přidat o něco více sezamu, mák je ale velice významným zdrojem vápníku /obsahuje ho několikanásobně více než mléka a sýry) a dalších živin, které mají nezanedbatelný vliv na naše zdraví