Cottage se dá využít i na vaření, díky jeho konzistenci a neutrální chuti dokáže pěkně spojit ingredience, které do vaření použijete.

Potřebujeme (2-3 porce)
1 větší kuřecí prso
2 PL cottage sýru
1/2 rajčete
2 hrsti rukoly (obdobně můžete použít čerstvý špenát)
1 dcl smetany ke šlehání
1 PL ghí
sůl
párátka

Postup
1. Kuřecí prso si pořádně omyjeme a rozřízneme tak, aby vznikl tenký a větší plátek, můžeme ještě i rozklepat.
2. Maso nasolíme a z jedné strany potřeme cottage sýrem, položíme na něj na plátky nakrájená rajčata a rozprostřeme rukolu.
3. Maso se pokusíme zamotat a několikrát „zapečetíme“ párátky, aby se při pečení nerozevřelo.
4. Do menšího pekáčku dáme lžíci ghí a nalijeme trochu vody, položíme roládku a dáme péct.
5. Pekla jsem asi 35 minut na 190 stupnů, poté jsem přidala deci smetany a ještě asi 15 minut dopékala na 175 stupňů.
6. Vhodnou přílohou je rýže nebo kuskus. 
Poznámky
– PL = polévková lžíce