Já mám ráda nejvíce úplně obyčejnou tvarohovou bábovku od babičky, ale občas nepohrdneme ani jinou verzí 🙂 

Potřebujeme
1 hrnek špaldové hladké mouky
1 hrnek mléka (spise i vice dle savosti mouky)
1/2 hrnku rýžové mouky
1/2 hrnku třtinové panely (spíše necelého půl hrnku)
1 hrnek strouhaného kokosu
3 PL kokosového oleje
2 PL ghí
1 prášek do pečiva
2 vejce
čokoládové bio pecičky na polevu
Postup

1. Nejprve si oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh, který pro teď odložíme na chvíli stranou.
2. Žloutky vyšleháme s panelou do pěny, přidáme špaldovou a rýžovou mouku, kokos, rozpuštěné ghí a kokosový olej, prášek do pečiva a vše smícháme.
3. Poté přidáme mléko, smícháme a opatrně vmícháme sníh z bílků a přelejeme do bábovkové formy – já mám silikonovou formu tudíž jsem nevymazávala, ale pokud máte jiné a musíte vymazat, můžete poté ještě vysypat strouhaným kokosem. Pokud se vám zdá těsto moc hutné, přidejte mleko, má být pěkně líté.
4. Pekla jsem asi 40-45 minut na 180 stupňů (vždy pro jistotu zkouším špejlí, jestli se těsto nelepí a je upečeno)
5. Na polevu jsem si rozpustila asi 50g čokoládových peciček a lžící kokosového oleje a vychladnutou bábovku jsem polila a na ozdobu použila raw kokosové chipsy.