Těsto
240ml vlažného mléka
70g rozpuštěného másla
70g třtinového cukru
1 balíček sušeného droždí
560g hladké mouky
4g soli
1 vejce
4g skořice

Náplň
125g másla pokojové teploty +40g třtinového cukru+2 lžičky skořice

Postup
1. Do větší mísy dejte cukr, mléko, máslo, sušené droždí a dobře promíchejte. Nechte 15 mijut odpočinout
2. Lépe je těsto míchat v robotu – 420g hladké mouky vejce, sůl, skořici a kvásek.
3. Poté přidejte zbytek mouky a 5 minut nechte robota pracovat až se těsto nebude lepit.
4. Poté nechte 2 hodiny kynout (po 1 hodině ho propracujte)
5. Poté vyválejte těsto na cca 40x50plát potřete směsí rozmíchaného másla, cukru a skořice a smotejte.
6. Nakrájejte na zhruba 2,5cm silné kousky a dejte do pekáčku nebo na plech, kde je nechte ještě 30 minut přikryté kynout.
7. Pečeme v předehřáté troubě na 190 asi 15 minut dozlatova (neprepečte, ať nejsou tvrdé, ale vláčné)
8. Po upečení necháme vychladnout a pokud chcete, připravte si polevu z moučkového cukr a citrónové šťávy

Recept je podle Máma peče doma