Potřebujete na 3 porce

Kuřecí prsa+ těstoviny
Kousek dýně Hokaidó (asi 500g)
100ml smetany ke šlehání
Sůl
Provensálské bylinky
Parmezán

Postup
1. Dýni nakrájíme, stačí na půl měsíce, osolíme, pokapeme olejem a posypeme směsí provensálských bylinek
2. Dáme péct do trouby na 200 stupňů asi na 30 minut
3. Poté rozmixujeme, přidáme smetanu a vodu – nejlépe z těstovin, které jsme vařili- díky škrobu obsaženému v těstovinách se podaří docílit krémovější omáčky i bez použití více smetany. Vody tolik, aby byla omáčka ne hustá, ale ani ne moc řídká.
4. Do omáčky vysypeme těstoviny a promícháme.
5. Servírujeme a opečeným kuřecím masem a posypané parmazánem a čerstvou bazalkou.