Jako malá jsem toto jídlo bytostně nesnášela, nyní je to takové moje malá závislost 🙂

Potřebujeme (2-3 porce, do malého pekáčku 27*19cm)
1 hrnek rýže
2,5 hrnku mléka
2PL třtinového cukru
2 vejce
meruňky nebo jiné ovoce (asi 1/2kg)
špetka skořice
špatka soli
Ghí nebo máslo

Postup
1. Nejprve si propláchneme rýži a dáme ji vařit do mléka spolu s 1PL cukru a ghí, špetkou soli a skořice.
2. Rýži vaříme do měkka, často mícháme ať se nepřipálí, měla by být na konci vaření vsáklá skoro všechna tekutina.
3. Vyšleháme si 2 žloutky s cukrem (1PL) a smícháme s rýží.
4. Vyšleháme si sníh ze 2 bílků a opatrně jej vmícháme k rýži.
5. Do pekáčku dáme na dno polovinu rýže, poklademe meruňkami a rozetřeme druhou polovinu rýže.
6. Pečeme v troubě asi 25 minut na 180 stupňů.
7. Před podávánim nezapomeňte pořádbě polít ghíčkem nebo máslem! 🙂
Poznamky
– PL = polévková lžíce
– pokud se vám to bude zdát málo sladké, přidejte cukru, mě to takto vyhovuje, moc nesladím