Karbenátky s batátou, pečené v troubě, podávané s polentovou kaší – inovovaná klasika, chuťově výborná a šťavnatá a hlavně, pro ty z nás, které počítají každou minutu, neuvěřitelně rychlá na přípravu 🙂
Potřebujeme:
Karbenátky:
- 250g mletého hovězího masa (neměla jsem, dala jsem mix hovězí:vepřové)
- 350g batátů
- hrst hladkolisté petrželky
- 1 celé velké vejce
- 2 – 3 lžíce ovesných vloček namočených ve vodě
- sůl, pepř
Polentová kaše:
- 200g bio polenty
- 50g másla
- 30g parmazánu
Postup:
- batátu oloupeme, nakrájíme a dáme vařit; jakmile je uvařená, rozšťoucháme ji a necháme vychladnout;
- vychlazenou batátu smícháme s mletým masem, přidáme polovinu nasekané petrželové natě, namočené ovesné vločky; zlehka osolíme a velmi málo opepříme; směs zpracujeme;
- masovou směs dáme např. do formiček na muffiny a v troubě pečeme do té doby, dokud není
maso hotové. - polentu připravíme podle návodu na obalu – sypejte ji do vody opravdu pomalu a pořádně míchejte, jinak se v ní udělají pucky, které už nepůjdou rozmíchat; kaše je hotová do pár minut;
- do horké kaše vmícháme máslo, parmezán a zbytek petržele; pokud je to třeba, dosolíme.
Poznámka:
- vzhledem k obsaženým ingrediencím (celé vejce, parmazán, sůl, pepř) doporučuji pro děti ve věku od 1 roku;
- batáta smíchaná s mletým masem mne velmi mile překvapila, maso je opravdu šťavnaté a polenta s nádechem parmezánu je chuťově vynikající;
- k pokrmu se hodí třeba dip ze zakysané smetany s bylinkami a česnekem nebo (jako v mém případě) okurkový salát s rajčetem 🙂
2 Comments
Unknown
Dobrý den, kam přijde to vajíčko? 🙂
Unknown
Myslim, ze z vyctu ingredienci je to jasne. Pokud by presto nebylo, potom vezte, ze do karbenatku. V bramborove kasi jsem ho nezkousela a do zeleninového salatu se podle mne moc nehodi.
Jinak samozrejme dekuji za upozorneni, do postupu vejce doplnim 🙂