Dětská verze dospěláckého hovězího guláše 🙂
Vařila jsem pro sebe a svého milého hovězí guláš a cácorce jsem uvařila její vlastní s hromadou mrkve 🙂
Potřebujeme:
-
hovězí kližku
-
jednu větší cibuli
-
jednu lžíci kvalitního rajského protlaku (doporučuji zn. Giana, kde je 99,5% rajčat a 0,5% soli)
-
hovězí vývar/vodu
-
3 větší mrkve
-
majoránku
-
česnek
-
2 lžičky mleté sladké červené papriky
-
sádlo (nejlépe domácí)
-
vodu
-
špaldovou mouku
Postup:
-
na sádle opečeme nadrobno nakrájenou cibuli (čím drobněji nakrájená, tím lépe později zahustí omáčku a nebude třeba už dalšího zahuštění); jakmile bude cibule do světle hněda opečená, přidáme na menší kostičky nakrájené hovězí maso a opékáme tak dlouho, dokud se maso nezatáhne;
-
jakmile je maso zatažené, potom na dno hrnce (ne na maso) přidáme jednu polévkovou lžíci rajského protlaku a pořádně zamícháme; přidáme i mletou červenou papriku – taktéž zamícháme;
-
k masu přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a vše zalijeme vývarem/vodou tak, aby hladina vývaru byla cca 3cm nad masem; přikryjeme poklicí a dusíme – v průběhu dušení kontrolujeme a dle potřeby přidáváme vývar/vodu;
-
jakmile je maso měkké a šťáva zredukovaná, přidáme majoránku (dle chuti), česnek (dle chuti), a pokud je směs příliš řídká, zahustíme ji záklechtkem z vody a hladké špaldové mouky (záklechtek přidáváme tehdy, když směs vře).
Poznámka:
-
vzhledem k použitým ingrediencím je jídlo vhodné pro děti od cca 1 roku věku.
5 Comments
Unknown
Prosím mám doma jen hovězí zadní dá se použít i to?Děkuji.
Unknown
Urcite da.
Unknown
Díky, malá si moc pochutnala 😉
Unknown
"Guláš" je fakt moc výborný, lepší než dospělácký 🙂
Marta
Máte pravdu. Maso s mrkví je výborné. A vy určitě umíte vynikající. Ostatně je to vidět na té fotce. Hned bych po tom skočila. A umíte taky tak dobře jako se píše v komentářích dělat i čevabčiči? Protože to je něco, po čem naše děti skáčou a nemůžou se toho snad nikdy přejíst. Kupuji domů aspoň kilo masa a nikdy nestačí.