Potřebujeme (6 kusů vaflí)
1/2 banánu
1 vejce
2 hrnky ovesných vloček
1 hrnek mléka nebo rostlinného nápoje
1 KL prášku do pečiva bez fosfátů
1 KL ghí nebo másla (rozpuštěného)
2 PL kukuřičného sirupu (či jiného sladidla nebo i více, dle chuti)
Postup
1. Vše dáme do mísy a tyčovým mixérem rozmixujeme (popř. to vše hodíme do mixéru – robota)
2. Směs lijeme postupně do vaflovače a děláme vafle – pokud se při otevírání lepí na stěnu, mám odzkoušeno to nechat zavřené a ještě chvíli dopéct, až bude vafle hotová, lepit se nebude.
3. Dochutíme dle fantazie – použila jsem červené ovoce a ghítelu, jindy máme třeba se zakysanou smetanou, bílým jogurtem, ….
– pokud vynecháte bílek a použijete vhodné rostlinné mléko, můžete zkusit dát už i dříve
– ovesné vločky jsou přirozeně bezlepkové, mohou však být při výrobě lepkem kontaminovány, protože se zpracovávají ve stejné „fabrice“, proto, pokud si chcete být jisti, že jsou určitě bezlepkové, tak si ve zdravíčku kupte ovesné vločky bez lepku, kde garantují, že se do střetu s lepkem nedostali.
PL – polévková lžíce
KL – kávová lžička