Babička mě s dortem uzemnila, prej „ten je ale vynikající, to je ze sáčku?“ Ne babi, ze sáčku není, představ si, že jsem ho dělala úúúplně sama :-)))

Potřebujeme
200g špaldové mouky
80g kokosového cukru (popř. nahraďte jiným, ale budete nejspíše muset dát více)
2 vejce
120 g rozpuštěného másla
120 ml mléka
2 PL holandského kakaa
1 sáček prášku do pečiva (používám bezfosfát Amylon)
Náplň
3 banány
50g kvalitní hořké čokolády
1 kostka tvarohu
1 zakysaná smetana
1 smetana ke šlehání
40g kokosového cukru
Postup
1. Nejdříve si vyšleháme vejce s cukrem.
2. Poté přidáme kakao a postupně přidáváme rozpuštěné máslo a mléko.
3. Jako poslední přidáme prášek do pečiva a mouku a promícháme.
4. Těsto vlijeme do dortové formy, pekla jsem na 180 stupňů, ale přiznám se, že byl takový shon a nevím jak dlouho, tipuji 40 minut (píchala jsem špejlí, jestli se už nelepí)
5. Poté, co korpus upečeme, jej necháme vychladit a vydlabeme vnitřek – ne až úplně na dno a asi 1cm od krajů – vydlabaný korpus si samozřejmě schováme.
6. Dno dortu vyskládáme napůl (příčně) rozkrájenými banány.
7. Krém, který budeme dávat na banány se skládá z vyšlehání smetany ke šlehání + poté přimíchání tvarohu a zakysanky, cukru a na jemno nastrouhané hořké čokolády.
8. Krém tedy navrstvíme a pěkně rozprostřeme na dort a posypeme vydlabaným korpusem.
9. Dáme alespoň na 2 hodiny do lednice.