Jeden takový tradiční koláč, který zachutná snad každému bez ohledu na věk nebo pohlaví :-))
Potřebujeme
Těsto
140g bílého jogurtu (jeden menší kelímek)
180g rozpuštěného másla
1 KL prášku do pečiva
2 PL datlového sirupu
300g špaldové mouky
Náplň
1 tvaroh
3 jablka
4 PL mléka
2 PL medu
skořice
Postup
1. Všechny ingredience na těsto si v míse smícháme a vypracujeme těsto, které necháme v lednici chvíli odpočinout.
2. Mezitím si vyšleháme tvaroh s mlékem.
3. Poté si nakrájíme jablka na tenké měsíčky a v míse smícháme se skořicí (dle chuti) a medem, aby se vše rovnoměrně obalilo.
4. Těsto vyválíme, můžeme mít těsto i hodně přes okraj, dáme na pekáček (mám klasickou kulatou formu) a potřeme tvarohem.
5. Na tvaroh naklademe jablka, které ještě můžeme poprášit skořicí a zakápnout medem.
6. Přes jablka přehneme okraje těsta (cca 1-2cm)
7. Pekla jsem v troubě předehřáté na 200 stupňů při teplotě asi 180 stupňů cca 35-40 minut,
KL=Kávová lžička
PL=Polévková lžíce