Jednoduchá a rychle připravená dobrota z jednoho hrnce..
Potřebujeme (2 porce)
1 menší hrnek nastrouhané cukety (cca 150ml hrnek)
1 menší hrnek nastrouhané dýně
1 větší hrnek jáhel ( cca 250ml hrnek)
ghí (máslo)
voda
zelená petrželka
(sůl, sýr pro starší děti)
Postup
1. Na ghí si chvíli orestujeme cuketu s dýní, po chvíli přidáme jáhly a zalejeme vodou, aby bylo vše ponořeno.
2. Vaříme do změknutí jáhel a dle potřeby podlíváme vodou. Chvíli předtím, než jsou jáhly měkké, již vodu nedolíváme, aby získalo jáhloto pevnou, ale stále krémovou konzistenci.
3. Po odstavení vmícháme lžíci ghí (másla) a trošku zelené petrželky nebo třeba i libečku.
Poznámka
– pro děti od 1 roku můžeme dosolit lehce
– pro chuť lze přidat sýr dle věku dítěte – 10-11M mozzarela, čerství kozí nebo ovčí sýr, 12M kvalitní gouda, eidam, 18M parmasan, grana padano, …
– pro lepší stravitelnost je obilniny dobré namočit, nejlépe alespoň přes noc