Miluji víkendová rána, kdy si dopřejeme takovou krásnou a vydatnou snídani celá rodina. Nejradši  si z vaflí udělám „sendvič“ – potřu vafle zakysanou smetanou, posypu ovocem a přiklopím další vaflí 🙂

Potřebujeme (6 vaflí)
100g ovesných vloček
100ml mléka
2PL  bílého jogurtu
2PL  rozpuštěného másla
1PL  datlového sirupu
1KL prášku do pečiva (bezfosfátového)
1       vejce
Špetka mleté vanilky/vanilkový lusk/extrakt z vanilky dle chuti
Postup
1. Vložíme ovesné vločky do mixéru a rozemeleme je na ovesnou mouku. Přidáme prášek do pečiva.
2. Smícháme všechny ostatní suroviny a promixujeme. 
3. Do mixu přimícháme mouku.
4. Směs dámě do vaflovače a pečeme asi 4-5minut.
5. Dochutíme dle sebe – my máme rádi například zakysanou smetanu a lesní ovoce nebo bílý jogurt, javorový sirup a mandle.
Poznámka
– KL = kávová lžička, PL= polévková lžíce