Avokádo pořád ne a ne dozrát a dozraje zrovna když se chystáte odjet na pár dní pryč, takže ideálka udělat nějakou buchtu na cesty 🙂 Měla jsem v plánu z něj udělat sice něco jiného, ale do návratu zpět už by nevydrželo. Buchta je výborná, je taková ta „mokrá“ a rozpadá se na jazyku 🙂

Potřebujeme
300ml vody
125g hladké kukuřičné mouky (nebo jiné hladké mouky)
  60g špaldové mouky
  70g třtinového cukru
    1 vejce
    1 zralé avokádo
    1 lžička kokosového oleje
    1 lžíce karobu nebo kakaa
    1 lžička prášku do pečiva (bezfosfátový – např. Amylon)
Postup
1. Nejprve si smíchám kukuřičnou, špaldovou mouku, třtinový cukr a prášek do pečiva.
2. Poté si rozpůlím avokádo a vyndám pecku. Avokádo neloupu, po rozpůlení jde zralé avokádou pěkně vydlábnout lžíci. Avokádo si pořádně na naši rozmačkám vidličkou a přidám k směsy z mouky. 
3. K tomuto přidáme pak zbylé suroviny – vejce, kokosový olej a prosátý karob nebo kakao (je vhodné to prosát, aby vám nevznikali kuličky) a pořádně promíchám, aby se vše spojilo.
4. Dám do pečící formy (30x20cm) a peču 30 minut na 180 stupňů. 
Poznámka
– komu by vadili kousky avokáda, prožeňte ho tyčákem.