O něco zdravější varianta k tradičnímu lineckému cukroví a na chuti to ani není poznat! 🙂

Potřebujeme (na 2 plechy)
200g špaldové mouky
100g pohankové mouky
170g změklého másla
70g   třtinového cukru (rozemletého na moučku)
1       vanilkový cukr 
1       vejce
1       žloutek
1       lžíce arašídového másla

Postup
1. Všechny ingredience smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto.
2. Dáme odpočinout do lednice, na hoďku, na dvě. Já jsem nechala celou noc.
3. Vyválíme těsto – jak tlusté každý dle chuti, někdo má raději tlustší linecké, někdo tenčí.
4. Pekla jsem na 180 stupňů, asi 10-15 minut.
5. Lepeno babiččinou rybízovou marmeládou 🙂

Poznámka

– používejte opravdu vanilkový cukr (koupíte ve zdravíčku, třeba od Amylonu, cena cca 9kč/ks) – ne ten vanilínový – na chuti to jde poznat, ve vanilkovém je opravdu rozemletá vanilka a ne jen vanilínový extrakt. 
– popř. si vyrobte za pár kaček vlastní vanilkový cukr, návody najdete na googlu 🙂