Proč si nepřipravit doma zdravější verzi piškotů, když je to tak jednoduché a za chvíli hotové. Navíc tyto jsou i bezlepkové!
Potřebujeme
100g mouky (pohankové, jáhlové, špaldové, …)
2 vejce
Sladidlo – použila jsem třtinový cukr, asi 60g rozemletý na moučku, klidně se dá použít i rýžový/datlový/javorový/.. sirup – potřeba ale upravit množství mouky
Postup
1.Vyšlehat sníh z bílků
2 Vyšlehat žloutky se sladidlem.
3. Přimíchat žloutky k bílkům a lehce míchat.
4. Přidat do směsi mouku a lehce míchat, vznikne tužší hmota.
5. Dávat lžičkou nebo zdobícím sáčkem na pečící papír, peče se asi na 180 stupňů cca 10 – 12 minut.
Poznámka:
– dětem do jednoho roku se nedoporučuje sladit, aby si nenavykly na sladkou chuť, doporučuje se sladit jen ovocem, takže si myslím, že při použití třeba datlového sirupu by se mohlo dát i o chvíli dříve než v roce.
– třtinový cukr jsem na moučku rozemlela v mixéru.
– stejně tak není vhodné dle doporučení dávat dětem do 1 roku bílek kvůli možné alergické reakce a množství bílkovin, které by zbytečně zatěžovaly ledviny.
1 Comments
Unknown
Dobrý den, kolik bych měla dat toho datloveho sirupu při těch 100gr mouky? Nebo mám snížit mouku? Dekuji moc