Potřebujeme:
- dýni hokkaido (menší),
- kousek batáty (množství dle uvážení),
- kousek brambory (dtto),
- kousek mrkve (dtto),
- malou cibuli (dtto),
- kousek česneku na ovonění,
- máslo,
- špetku soli,
- vodu či vývar.
Postup:
- dýni zbavíme pecek (nemusíme loupat, ale omýt by se měla) a nakrájíme na malé kousky, stejně tak postupujeme s batátou, bramborou a mrkví (tu strouhám, protože je z uvedených druhů zeleniny nejtvrdší, takže při vaření není třeba tak dlouho čekat, až je hotová),
- na kousku másla lehce osmažíme cibulku, přidáme k ní nastrouhanou mrkev a chvíli lehce společně opékáme; poté přidáme dýni, batátu, bramboru, promícháme, zalijeme vodou či vývarem a necháme vařit;
- jakmile jsou všechny ingredience měkké, směs rozmixujeme tyčovým mixerem, na ovonění přidáme prolisovaný kousek česneku, lehce osolíme a podáváme.
Poznámka:
- vzhledem ke „smažení“ cibulky je pokrm vhodný zhruba od 8 měsíců věku (bez solení),
- pokud budete solit, polévku podávejte nejdříve v 1. roce.
1 Comments
Unknown
Skvělá polévka! Pochutnal si i manžel 🙂 Pro něj jsem tam přidala pepř, špetku chilli a parmazán.