Opět zdravější varianta, i když to obalení v obyčejném cukru jsem si nemohla odpustit, ale jednou mi to snad každý promine 🙂
Potřebujeme (na asi 30 větších kousků)
150g špaldové mouky
60g změklého másla
30g třtinového cukru rozemletého na moučku
30g ovesných vloček
80g rozemletých vlašských ořechů
1 vejce
Postup
1. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto.
2. MOKRÝMA rukama budeme tvarovat rohlíčky – já to dělám tak, že si vyválím kuličku v ruce a v ruce z ní pak udělám váleček a dám do tvaru rohlíčku na plech, je to rychlé a pohodlné.
3. Peče se na 180 stupnů, dle velikosti rohlíčků 10-20 minut, no do růžova.
4. Ještě horké obalujeme ve vanilkovém cukru.
Poznámka
– pokud chcete echt zdravější verzi, můžete obalovat třeba v kokosovém cukru s namletou vanilkou, nebo v kokosovém cukru smíchaným s vanilkovým, fantazii se meze nekladou.
– pokud je vás v rodině hodně a jste mlsní, udělejte z dvojité dávky – tohoto bylo tak plech a půl, u nás se moc cukroví nejí, takže peču vždy menší množství.
– pokud je vás v rodině hodně a jste mlsní, udělejte z dvojité dávky – tohoto bylo tak plech a půl, u nás se moc cukroví nejí, takže peču vždy menší množství.
1 Comments
lucka.303
Dobrý den. Šlo by to i z celozrnné špaldové – jemně mleté nebo to má být klasická špaldová hladká/polohrubá? Děkuji za radu.