Úžasně jemné řezy z přesnídávky, které si zaslouží místo ve vašem receptáři
Potřebujeme
2 vejce
100g třtinového cukru
1 přesnídávka – použila jsem BIO banánovou zn. NONAGE
100 ml oleje
1 lžička jedlé sody
170g polohrubé špaldové mouky
Krém
400g zakysané smetany
50g hořké čokolády
1 lžíce kokosového oleje
Postup
1. Vyšleháme vejce s cukrem do pěny.
2. Poté postupně zašleháme všechny ostatní ingredience.
3. Dáme péct do menšího pekáčku (určitě ne na celý plech) na 180 stupňů na 15-20 minut – dozlatova.
4. Mezitím si rozpustíme kokosový olej s čokoládou, to poté smícháme se zakysanou smetanou.
5. Natřeme na vychladnutý korpus (můžeme ještě nahoře pocákat rozpuštěnou čokoládou) a dáme na noc do ledničky.
Pokud vás zajímá, jak na dětské přesnídávky bez cukru, tak KLIKNI
Světová zdravotnická organizace ( WHO) doporučuje 0 gramu přidaného cukru do dvou let věku. Proto zvažte podání pokrmu dle věku dítěte a vašim osobním preferencím.
1 Comments
Unknown
Dobrý den, recept vypadá výborně. Ale jak velkou přesnídavku jste použila prosím?
Děkuji J.K.