Chcete si doma upéct svůj chleba, ale máte strach, že se nepovede. Tak tento se povede opravdu každému! Zkuste a uvidíte!
Potřebujeme:
500g hladké špaldové mouky (nebo 450g hladké špaldové a 50g celozrnné špaldové)
300 ml vlažné vody
1/2 kostky droždí
1 zarovnaná lžička soli
kmín dle chuti
Postup:
1. V míse smíchejte všechny ingredience a nechejte na teplém místě 1 hodinu kynout.
2. Po 1 hodině těsto znovu promíchejte a vložte je do pečící formy (já jsem použila hřbet, jako na toustový chléb)
3. Znovu nechte ve formě 1 hodinu v teple kynout
4. Troubu předehřejte na 175 stupňů a pečte cca 45-60 minut, až bude chléb zlatý a uvnitř hotový.
Poznámky:
– až se naučíte základní verzi, zaexperimentujte se semínky, kořením, osmaženou cibulkou apod.
Možná jste si všimly jiného stylingu fotky, než běžně fotím. Absolvovala jsem totiž online kurz „Profesionální techniky fotografování jídla“ na webu Tipy jak fotit , tak třeba teď uvidíte nějaký progres 🙂