Začal podzim, a tak je tu opět čas hustých polévek, které zahřejí a zasytí

Potřebujeme:
2 lžíce ghí
1/2 cibule
2 stroužky česneku
300g mrkve
150g brambor
1,2 litru vody nebo vývaru
100g slunečnicových semínek
sůl nebo polévkové koření bez glutamátů
Postup
1. Do hrnce vložíme ghí a nakrájenou cibuli, kterou osmahneme.
2 Jakmile začne cibule hnědnout, přidáme na plátky nakrájený česnek a na kolečka nakrájenou mrkev.
3. Opékáme asi 3 minutky, poté přidáme brambory a zalijeme vodou.
4. Vaříme do změknutí zeleniny, cca 20 minut.
5. Mezitím si na suché pánvi orestujeme kešu ořechy a slunečnicová semínka.
6. Jakmile je poévka dovařená, rozmixujeme a dochutíme solí, domácí vegetou nebo kupovanou beg glutamátů.
7. Před podáváním přidáme nahoru opražené kešu ořechy a semínka.

Poznámky
– vím, že kešu ořechy jsou dražší položka, ale mrkněte na stránky www.nutsman.cz, objednávám odtud a ve srovnání s ostatními tu mají ořechy opravdu nejlevnější