Vymažte předsudky o tom, že pohanková pomazánka není nic pro vás! Opravdu doporučuji vyzkoušet, najde si ve vašem jídelníčku stálé místo.
Potřebujeme
80g pohankové lámanky
100g Lučiny
1 mrkev
1-2 stroužky česneku
hrst pažitky
sůl
Postup
1. Pohanku buď uvařte dle návodu anebo zalijte vřelou vodou, přikryjte pokličkou a nechte 15 minut odstát.
2. Mezitím si do misky nastrouhejte na jemno mrkev, rozmačkejte česnek a nakrájejte pažitku.
3. Jakmile je pohanka hotová, přidejte ji do mísy, osolte, přidejte pažitku a promíchejte.
4. Podávejte s dobrým chlebem, můžete posypat různými semínky a obložené zeleninou.
Poznámky
– výborně chutná další den odležená v lednici
– zkuste si v topinkovači na sucho opéct chleba a pomazánku namazat na něj
Recept na pomazánku jsem našla v Albert magazínu září 2019 (v originál receptu bylo 100g Lučiny a 100g pomazánkového másla)