Boloňská omáčka na těstoviny ta nikdy neomrzí. Navíc je to rychlý recept, po kterém můžete sáhnout, když zrovna nemáte svůj den. 

Potřebujeme (6 porcí)
500g mletého masa (používám hovězí nebo mix hovězí a vepřové)
2 lžíce oleje
1 menší cibule
1 větší mrkev
1-2 stonky řapíkatého celeru
1 plechovka krájených rajčat v rajčatové šťávě
sůl
pepř
třtinový cukr
Postup
1. Na oleji si necháme zpěnit na jemno nakrájenou cibulu.
2. Po chvíli k ní přidáme na jemno nakrájenou mrkev a řapíkatý celer. Vše restujeme asi 5 minut dokud nezačne cibulka hnědnout.
3. V tu chvíli přidáme mleté maso, které vařečkou oddělíme pořádně od sebe a restujeme, z masa by se měla odpařit voda a mělo by e začít jakoby připalovat. 
4. V tu chvíli osolíme, lehce opepříme* a přidáme rajčata – my máme radši sladší, takže přidávám i trochu třtinového cukru.
5. Vše dusíme asi 20 minut, popřípadě můžete přidat vodu, pokud by bylo málo tekutiny. 
6. Necháme vydusit do konzistence, která je vhodná na těstoviny a můžeme si pochutnat – klidně přidejte na vrch i nějaký dobrý sýr dle své chuti.
*dětem do 3 let by se nemělo nijak pepřit – zatěžuje to ledviny.