Jedna super dobrá, rychlá a levná večeře. Nezapomeňte ji doplnit o zeleninu a bílkovinu například ve formě acidofilního mléka či kefíru.

Potřebujeme

Těsto

250g hladké špaldové mouky

150 ml vody

6 lžic olivového oleje

1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů

1/2 lžičky soli

4 středně veliké brambory

2 snítky rozmarýnu

2 stroužky česneku

3 lžíce oleje

sůl, pepř popř. nějaké koření dle chuti (já jsem přidala ještě špetku kari)

Postup

1. Nejprve si připravíme těsto tak, že všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme.

2. Vyválíme na tenčí placku jakéhokoliv tvaru (já jsem dělala ovál) a dáme na plech vyložený pečícím papírem.

3. Brambory si nakrájíme na co nejtenčí plátky a klademe na těsto.

4. V misce si smícháme olej, prolisovaný česnek, sůl, pepř a lístky rozmarýnu, promícháme.

5. Touto směsí opatrně potřeme brambory.

6. Pečeme na 200 stupnů, asi 30 minut.

Poznámky

– Nezapomeňte doplnit o zeleninu a bílkovinu například ve formě acidofilního mléka či kefíru.