Jedna super dobrá, rychlá a levná večeře. Nezapomeňte ji doplnit o zeleninu a bílkovinu například ve formě acidofilního mléka či kefíru.
Potřebujeme
Těsto
250g hladké špaldové mouky
150 ml vody
6 lžic olivového oleje
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů
1/2 lžičky soli
4 středně veliké brambory
2 snítky rozmarýnu
2 stroužky česneku
3 lžíce oleje
sůl, pepř popř. nějaké koření dle chuti (já jsem přidala ještě špetku kari)
Postup
1. Nejprve si připravíme těsto tak, že všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme.
2. Vyválíme na tenčí placku jakéhokoliv tvaru (já jsem dělala ovál) a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
3. Brambory si nakrájíme na co nejtenčí plátky a klademe na těsto.
4. V misce si smícháme olej, prolisovaný česnek, sůl, pepř a lístky rozmarýnu, promícháme.
5. Touto směsí opatrně potřeme brambory.
6. Pečeme na 200 stupnů, asi 30 minut.
Poznámky
– Nezapomeňte doplnit o zeleninu a bílkovinu například ve formě acidofilního mléka či kefíru.