Marmeláda pro dětičky a po rozkliknutí receptu najdete verzi broskvového chutney pro dospělé vhodného třeba ke grilovanému masíčku


Potřebujeme
1 kg broskví
1 hrst lístků meduňky
10g citrusového pektinu
250g třtinového cukru

Postup
1. Ovoce lehce nakrájíme, stačí na čtvrtiny a dáme do hrnce vařit, jakmile pustí šťávu asi po 5-ti minutách přidáme 10g pektinu smíchaného s 3 lžícemi třtinového cukru a lístky meduňky.
2. Povaříme 5 minut a přidáme zbytek cukru.
3. Vaříme asi 10 minut (nebo dokud nezačne hodně houstnout – poté i méně) vypneme a rozmixujeme.
4. Horké plníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru.

Broskvové chutney – výborné k pečenému masu hlavně tedy pro dospělé
2 šalotky
1 stroužek česneku
750g broskví
4hřebíčky
chilli papričky dle chuti
7 lžic třtinového cukru
3 lžičky citrusového pektinu
olej

Postup
1. Na oleji zpěníme nakrájené šalotky, poté přidáme česnek na plátky a po chvíli i na měsíčky nakrájené broskve. 
2. Po 5-ti minutách, jakmile pustí šťávu přidáme chilli papričky, natlučené hřebíčky, cukr a pektin.
3. Vaříme cca 8-10 minut, odstavíme a rozmixujeme.
4. Ještě horké plníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru.