Jedna rychlá a zdravá dobrůtka, na které si pochutnají snad všichni členové  rodiny (tátovi k tomu udělejte kousek kotletky a bude taky spokojen 🙂 Podávat můžete s přílohou dle chuti, já jsem pro tento den volila kuskus.

Potřebujeme (3 porce)
1/3 máslové dýně
1/2 mladé cukety
1/4 fenyklu
1 lžíci ghí (nebo másla či oleje)
koření dle věku a chuti (použila jsem „Sbohem soli“ od Sonnentor)
voda
kuskus (nebo jiná příloha)
dýňová semínka (pro větší děti a dospělé)
Postup:
1. Všechnu zeleninu si nakrájíme na menší kousky.
2. Dáme do hrnce spolu s ghí a chvíli orestujeme, popř. přidáme koření.
3. Podlijeme trochou vody a uvaříme do měkka.
4. Celou směs rozmixujeme a podáváme s vhodnou přílohou.
Poznámka
– dýňová semínka můžete dát i dětem kolem roku, ale musíte je pomlít na mlýnku
– semínka jsou na pánvi na sucho opražena asi minutku až dvě
– množství vody do zeleniny volíme uváženě, aby nebyl omáčka po rozmixování moc řídká, raději dát méně vody a při mixování přilévat.
– dětem od 1 roku a dospělým lze lehce přisolit.
– super je to také se špagetama a posypat parmasánem