Krupicová kaše jako taková, to není extra nic výživného oproti kaším dělaných z vloček a zrn, ale myslím, že jako zavářka do polévky to je ideální varianta – použít můžete krupici také pohankovou!
Potřebujeme
1/2 cibule
1/2 menší cukety
1 střední mrkev
Olej
Žloutek (pro děti starší 1 roku může být i celé vejce)
Libeček či zelenou petrželku
Dětskou krupičku
Postup
1. Nakrájenou cibuli si zpěníme na oleji.
2. Přidám na hrubo nastrouhanou mrkev a pokrájenou cuketu, chvíli orestuji.
3. Zaliju studenou vodou, přidám kousek libečku a vařím asi 15 minut.
4. Mezitím si připravím noky – do žloutku si nakrájím kousek libečku či čerstvé petrželky a postupně přidávám dětskou krupičku až vznikne husté těsto. Ale zase ne moc husté, noky by byly tvrdé. Lžící udělám noky a ty potom vařím v čisté vroucí vodě asi 3 minuty.
5. Hotovou polévku rozmixuji, pro starší děti lze použít trochu soli.
Poznámka
– celé vejce lze použít od roku věku, kvůli alergiím, bílek je totiž potencionálně vysoký alergen.
– pro starší děti můžeme na dochucení použít i nějaké bio dochucovadla (naříklad Raráškovo koření či Sbohem soli! od Sonnentoru nebo koření od Grešíka)
– pro starší děti můžeme na dochucení použít i nějaké bio dochucovadla (naříklad Raráškovo koření či Sbohem soli! od Sonnentoru nebo koření od Grešíka)