Potřebujeme:

  • dýni hokkaido (menší),
  • kousek batáty (množství dle uvážení),
  • kousek brambory (dtto),
  • kousek mrkve (dtto),
  • malou cibuli (dtto),
  • kousek česneku na ovonění,
  • máslo,
  • špetku soli,
  • vodu či vývar.
Postup:
  • dýni zbavíme pecek (nemusíme loupat, ale omýt by se měla) a nakrájíme na malé kousky, stejně tak postupujeme s batátou, bramborou a mrkví (tu strouhám, protože je z uvedených druhů zeleniny nejtvrdší, takže při vaření není třeba tak dlouho čekat, až je hotová),
  • na kousku másla lehce osmažíme cibulku, přidáme k ní nastrouhanou mrkev a chvíli lehce společně opékáme; poté přidáme dýni, batátu, bramboru, promícháme, zalijeme vodou či vývarem a necháme vařit;
  • jakmile jsou všechny ingredience měkké, směs rozmixujeme tyčovým mixerem, na ovonění přidáme prolisovaný kousek česneku, lehce osolíme a podáváme.
Poznámka:
  • vzhledem ke „smažení“ cibulky je pokrm vhodný zhruba od 8 měsíců věku (bez solení),
  • pokud budete solit, polévku podávejte nejdříve v 1. roce.