Výborné jsou v kombinaci s ořechy, zakysanou smetanou a javorovým sirupem, také mi více chutnají studené, než teplé, takže i když zbydou, pochutnáte si i na studených.


Potřebujeme
330g dýně hokaido
1 PL třtinové panely nebo jiného sladidla
1 KL ghí
1 KL prášku do pečiva
5PL špaldové mouky
400ml mléka
50g pohankové mouky
1 vejce

Postup
1. Nejprve si omyjeme a nakrájíme dýni, dáme do vody uvařit,. Až je dýně měkká, scedíme vodu a necháme dýni vychladnout.
2. Dýni dáme do nějaké vyšší nádoby, přilijeme mléko, přidáme panelu, ghí, prášek do pečiva, vejce a vše dohromady rozmixujeme.
3. Poté přimícháme pohankovou a špaldovou mouku a promícháme.
4. Smažíme na pánvi, kterou díky tomu, že je již v těstě ghí, by nemělo být potřeba nijak přidávat tuk, pouze před první várkou lívanečků dávám lžičku kokoghí na smažení, a jinak už ne.
5. Jako kombinaci, kterou mohu opravdu doporučit je se zakysanou smetanou, nasekanými ořechy a javorovým sirupem!