Bez masa, ale s dipem si na nich pochutná i tatínek 🙂

Potřebujeme (cca 10 kousků)
150g syrové dýně Hokaido (lze i batát)
170g uvařené cizrny (používám sterilovanou)
1 vejce*
3PL ovesných vloček
3PL křupavé kukuřičné strouhanky (+ na obalení)
1 a 1/2 KL BIO koření 12 bylin Sonnentor
DIP – zakysaná smetana (2 lžíce) a 1 stroužek česneku
 
Postup
1. Dýni nastrouháme na jemno, přidáme k ní cizrnu a ovesné vločky a vše umixujeme tyčovým mixérem.
2. Přimícháme strouhanku, vejce a koření a tvoříme menší placičky, které ještě lehce ve strouhance obalíme.
3. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předem vyhřáté trouby – pečeme na asi 220 stupňů přibližně 30 minut – po 20 minutách placku obrátíme. Lze i osmažit, nebudou suché, ale vláčnejší.
4. Příloha je na vás, já jsem zvolila bramborovou kaši – nezapomeňte na DIP, s ním jsou karbanátky teprve to pravé!
Poznámka
– *pro děti mladší 1 roku nedávejte do karbanátků bílek, ten je vhodný díky vysoké koncentraci bílkovin až od 1 roku.
– stejně tak koření – volte dle věku dítěte, do 1 roku nesolte, ale použijte jinou vhodnou směs bylin – vhodné třeba SBOHEM SOLI od Sonnentor