Je moc dobrá, než stihla vychladnout, tak byla půlka pryč, takže jsem ráda, že jsem stihla vyfotit alespoň pár kousků 🙂

Potřebujeme
250g mrkve
130g dýně
100g lískových ořechů (nebo jiných)
2 vejce
100g třtinové panely (nebo jiného sladidla, ale poměr si musíte přizpůsobit dle sladivosti)
1 prášek do pečiva bez fosfátů
200g hladké špaldové mouky
150 ml mandlového mléka (nebo obyčejného)
špetka skořice
Postup
1. Mrkev i dýni nastrouháme na jemno a přidáme na hrubo nasekané ořechy.
2. Panelu vyšleháme s vejci a přidáme k mrkvi a dýni, dále přidáme prášek do pečiva, mouku, skořici a mléko – to třeba ani nebudete potřebovat vše nebo naopak budete potřebovat více – dle savosti mouky – těsto by mělo být husté, ale zároveň při nabrání na vařečku by mělo lehce spadnout zpět do mísy 
3. Dáme do formy na bábovku a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 45-50 minut – nejlépe jak zkusit, zda je hotovo je píchnout špejli, jestli se těsto nelepí.