Hmm, už to tady zavání podzimem 🙂 Na farmářských trzích jsem koupila dýni a čerstvé gnocchi (prosím, nepleťte si je s těmi vakuovanými, co vydrží snad rok), takže co se bude u nás vařit na oběd, to byla jasná volba…

Potřebujeme (3-4 porce)
1 balení gnocchi (330g)
1/2 menší hokaido dýně
3 hrsti čerstvého baby špenátu
1-2 hrsti strouhaného sýru grana padano (nebo parmezánu)
olivový olej
ghí
sůl
rozmarýn 
tymián
Postup
1. Rozpálíme si troubu a na 20 minut do ní dáme péct na plechu dýni, kterou si nakrájíme na měsíčky (bez jader a slupku můžeme u dýně hokaido ponechat) – pokapeme trochou olivového oleje, posypeme rozmarýnem a tymiánem.
2. Jakmile ji vytáhneme z trouby, překrájíme jí na menší kousky.
3. Na pánev dáme 2 lžíce ghí, přihodíme noky (gnocchi) a necháme chvíli restovat.
4. Poté přihodíme nakrájenou dýni, špenát, sůl a bylinky (čerstvé nebo sušené) a necháme spolu pár minut restovat.
5. Nakonec vypneme plamen a přihodíme sýr na pár sekund, vše promícháme a můžeme servírovat.