Hmm, už to tady zavání podzimem 🙂 Na farmářských trzích jsem koupila dýni a čerstvé gnocchi (prosím, nepleťte si je s těmi vakuovanými, co vydrží snad rok), takže co se bude u nás vařit na oběd, to byla jasná volba…
Potřebujeme (3-4 porce)
1 balení gnocchi (330g)
1/2 menší hokaido dýně
3 hrsti čerstvého baby špenátu
1-2 hrsti strouhaného sýru grana padano (nebo parmezánu)
olivový olej
ghí
sůl
rozmarýn
tymián
Postup
1. Rozpálíme si troubu a na 20 minut do ní dáme péct na plechu dýni, kterou si nakrájíme na měsíčky (bez jader a slupku můžeme u dýně hokaido ponechat) – pokapeme trochou olivového oleje, posypeme rozmarýnem a tymiánem.
2. Jakmile ji vytáhneme z trouby, překrájíme jí na menší kousky.
3. Na pánev dáme 2 lžíce ghí, přihodíme noky (gnocchi) a necháme chvíli restovat.
4. Poté přihodíme nakrájenou dýni, špenát, sůl a bylinky (čerstvé nebo sušené) a necháme spolu pár minut restovat.
5. Nakonec vypneme plamen a přihodíme sýr na pár sekund, vše promícháme a můžeme servírovat.
2 Comments
Unknown
Můžu se zeptat, kde kupujete noky? Kupovala jsem v Lidlu, ale nejsem si jistá, jzda jsou vhodné i pro děti…Děkuji
Veronika
Myslím, že když v lidlu mají ten italský týden, tak tam jsou zrovna čerstvé a ty by měli být fajn, chce to číst složení, ty trvanlivé, co vydrží rok, většinou mají dost éček, ale ty čerstvé, co musíte spotřebovat do několika dní jsou většinou fajn. Dají se koupit i v ruznych zdravých výživách, párkrát jsem je zahlídla v tom lidlu, někdy i kaufu, na internetových obchodech jsou často k dostání.