Potřebujeme:

  • agar, 
  • ovocné pyré nebo 100% ovocnou šťávu (zde rozmixované borůvky).
 
Postup:
  • rozmixujeme libovolné ovoce nebo použijeme libovolnou 100% ovocnou šťávu,
  • přelijeme ji do rendlíku a zahříváme, dokud nezačne vařit,
  • v okamžiku, kdy šťáva/pyré začne vařit, přidáme agar (množství dle návodu na obalu) a vaříme takto asi minutu,
  • poté směs nalijeme do tvořítek a vložíme do lednice (stačí cca 30 minut).
 
Poznámka:
  • agar je přírodní zahušťovadlo (mořská řasa) a lze jej koupit v každém obchodě se zdravou výživou;
  • agaru dávejte opravdu takové množství, které je na obalu uvedeno (většinou 7g agaru na 1 litr tekutiny), dáte-li více agaru, než je třeba, potom Vám sice hmota velmi dobře ztuhne, ale v případě, že použijete chuťově méně výrazné ovoce, potom chuť agaru nepěkně přebije chuť samotného ovoce;
  • Používám cca vrchovatou lžičku na 100ml tekutiny 
  • tvořítka lze zakoupit v obchodech sítě Orion. Nebi použijte třeba formičky z čokoládového adventního kalendáře
  • vhodnost posuďte dle zavedení daného ovoce