Máte rádi povidlovo – tvarohové koláče, ale jsou moc náročné na přípravu? Zkuste tuto buchtu, koláče připomíná, je rychlá, snadná a moc dobrá!
Potřebujeme (menší plech)
1 hrnek ovesných vloček
2 hrnky hladké špaldové mouky
1/2 hrnku panely
1 hrnek mléka
90g másla
2 lžičky prášku do pečiva (8g)
1 vejce
1 vanička tvarohu
1 sklenice švestkových povidel
Postup
1. Nejprve si rozpustíme máslo a ovesné vločky rozmixujeme na mouku.
2. Poté dáme do mísy mouku z ovesných vloček, špaldovou mouku, panelu a prášek do pečiva , vše promícháme.
3. Poté přidáme mléko, rozpuštěné máslo a vejce a rozmícháme na těsto.
4. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem (nebo na plech vymazaný a vysypaný hrubou moukou)
5. Na těsto rozetřeme tvaroh a různě po těstě a tvarohu malou lžičkou dáme kopečky povidel.
6. Já jsem nakonec ještě posypala drcenými ovesnými vločkami.
7. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů do zlatova (cca 30-40 minut)
Poznámky
– pokud dáte těsto do klasického plechu, může být, jen bude buchta nižší, v nějakém menším plechu bude nadýchanější
– nemám gramáž u povidel, dejte podle citu a podle toho, jak máte rádi, já si dělám povidla svoje (recept naleznete taktéž tady na blogu) a měla jsem je v zavařovací sklenici, takže jsem nevážila
– můžete si dosladit i tvaroh například rýžovým sirupem, ale jelikož povidla bývají dost sladká, zvláště pokud budete mít kupovaná, tak bych to již s přislazováním nepřeháněla
Světová zdravotnická organizace ( WHO) doporučuje 0 gramu přidaného cukru do dvou let věku. Proto zvažte podání pokrmu dle věku dítěte a vašim osobním preferencím.
2 Comments
Jana
Dobrý den, děkuji za recept. Jak tlustou vrstvu tvarohu dáváte? Mně přišla buchta trochu suchá. Je fakt, že jsem asi přesně nedodržela poměr mouk a použila poměrně malý plech. Jaká je přibližně konzistence těsta, spíš řidší, nebo hustší? Děkuji.
Veronika
Dobrý den, konzistence těsta není ani úplně řídká, že by se vylila na plech, ale ani hustá tak, že by nevytekla z mísy. Tvaroh se snažím rozetřít (i když je to někdy obtížnější) po celém těstě, právě proto, aby nebyla suchá. Příštš klidně použijte tvarohy dva, pokud se Vám zdála suchá 🙂