Klasika, která nikoho neurazí

Potřebujeme:
3 vejce
3 PL medu
3 PL třtinového cukru
150g hrubé mouky*
150g hladké špaldové mouky
100ml oleje
150ml mléka
1 prášek do pečiva bez fosfátů
3 středně veliká jablka nebo 2 veliká
Postup
1. Nejprve si ušleháme žloutky s medem a cukrem.
2. Poté přidáme mouky, olej, mléko a prášek do pečiva a promícháme.
3. Přidáme na hrubou nastrouhaná jablka. 
4. Z bílků vyšleháme sníh a přimícháme opatrně k těstu.
5. Pečeme na 170-180 stupňů asi 50 minut. (zkuste špejlí, zda se nelepí)
Poznámky

* recept je dle babiččiny kuchařky, kde bylo psáno pouze o polohrubé mouce, tu jsem neměla, proto jsem použila směs hladké a hrubé, takže si s moukou můžete pohrát nebo dát polohrubou špaldovou mouku 300g.
PL= polévková lžíce
Nahoru jsem zvolila karamelovou polevu (i hřešit se musí – mám již hotovou od farma SOKOL)