Klasika, která nikoho neurazí
Potřebujeme:
3 vejce
3 PL medu
3 PL třtinového cukru
150g hrubé mouky*
150g hladké špaldové mouky
100ml oleje
150ml mléka
1 prášek do pečiva bez fosfátů
3 středně veliká jablka nebo 2 veliká
Postup
1. Nejprve si ušleháme žloutky s medem a cukrem.
2. Poté přidáme mouky, olej, mléko a prášek do pečiva a promícháme.
3. Přidáme na hrubou nastrouhaná jablka.
4. Z bílků vyšleháme sníh a přimícháme opatrně k těstu.
5. Pečeme na 170-180 stupňů asi 50 minut. (zkuste špejlí, zda se nelepí)
Poznámky
* recept je dle babiččiny kuchařky, kde bylo psáno pouze o polohrubé mouce, tu jsem neměla, proto jsem použila směs hladké a hrubé, takže si s moukou můžete pohrát nebo dát polohrubou špaldovou mouku 300g.
PL= polévková lžíce
Nahoru jsem zvolila karamelovou polevu (i hřešit se musí – mám již hotovou od farma SOKOL)
5 Comments
Unknown
Ahoj, Váš recept vypadá moc dobře 🙂 Určitě ho zkusím. Já jsem naposledy dělala dceři tento https://erecepty.eu/nepeceny-jablecny-dort/ nepečený jablečný dort. Nedávám do něj žádný cukr tak je vhodný i pro děti. Chuťově je velmi dobrý můžu doporučit.
Veronika
Super, taky vyzkoušíme, díky 🙂
Jana
Halooo, nejlepší bábovka ZE VŠECH!!! Splňuje vše, co od bábovky očekáváte: 1) bude chutnat návštěvě a bude chtít od vás recept (potvrzuji :-)), 2) budete mít dobrý pocit, že dětem nedáváte ke svačince nezdravý cukrkandl (jsou tam je 3 lžíce cukru a přitom je slaďoučká) a za 3) budete jí chtít péct zas a znovu a ještě vás to bude bavit, protože ten čas za to fakt stojí! Pekla jsem několik jablečných bábovek, ale tato je TOP!
Veronika
Janičko, vy jste úžasná, moc moc děkuji za krásný komentář… Právě takový lidi jako vy my dávají elán v tom pokračovat, když už si říkám, že na to asi kašlu :-)) Děkuji krásně!!
Unknown
Jsem pekař,dělám chleba v práci. Doma se věnuji Dia babovkam a spaldovym,Lc dortum.Rad dávám jablka do výrobků, Zítra vyzkouším pak napíšu.