Skvělé bezmasé jídlo, kterým se určitě zavděčíte menším i větším strávníkům
Potřebujeme (cca 10 kusů)
1 hrnek jáhel
1 hrst baby špenátu
pár lístků bazalky
ghí
ghí
sůl*
koření dle chuti (použila jsem Italské koření Sonnentor, ale volba je na vás)*
4 kusy větší mrkve
2 jablka
1 pomeranč*
hrst vlašských ořechů*
Postup:
1. Jáhly pořádně propláchneme horkou vodou nebo spaříme vodou z konvice.
2. Uvaříme dle návodu a necháme dojít pod pokličkou, aby nasákly všechnu tekutinu.
3. Do schladlých jáhel přidáme nasekaný špenát, bazalku, sůl a koření.
4. Rukou vytvoříme placičky, které na ghí osmažíme do zlatova.
5. Mezitím si připravte salát – mrkev nastrouhejte na jemno, jablka na hrubou a smíchejte.
6. Do salátu můžete pomeranč nakrájet nebo vymačkat šťávu – to je na vás – já raději vymačkám šťávu. Nezapomeňte přidat i nasekané ořechy.
Poznámky:
* suroviny jako sůl, koření nebo ořechy volte až pro děti nejdříve od 1 roku. Pokud se jedná o pomeranč, ten se také doporučuje až kolem 1 roku.