Jedna rychlá a osvěžující svačinka, kterou s menší úpravou můžete dát i nejmenším
Potřebujeme (4 porce pro dospělé)
1 hrnek jáhel (200g)
1 velký kelímek bílého jogurtu (380g)
1 zakysaná smetana (200g)
med či jiný sirup na slazení*
ovoce (vhodné je sladší, aby se nemuselo doslazovat)
Postup
1. Jáhly spaříme nebo pořádně propláchneme horkou vodou a uvaříme dle návodu ve vodě, ale použít můžete i mléko, jak kravské, tak rostlinné, puding pak bude jemnější a chutnější .
2. Vychladlé a uvařené jáhly rozmixujeme s medem, jogurtem a zakysanou smetanou.
3. Mezitím si rozvaříme ovoce a také rozmixujeme, kdo chce může dochutit medem nebo pro tužší či želé konzistenci přisypat trochu agarového prášku.
4. Jáhlový puding rozdělíme do misek a polijeme rozmixovaným ovocem.
Poznámky*
– pro děti do 1 roku nedoslazujeme ničím, pouze ovocem – ani starším dětem se doslazovat nemusí, pokud použijete dostatečně sladké ovoce
– použít klidně můžete i ovoce čerstvé, já jsem dělala rozvar, protože jsem likvidovala mražené ovoce před sezonou