Potřebujeme
2 jarní cibulky
300g brambor
100g čerstvého špenátu
750 ml vody
sůl
ghí (kupuju TADY)
hrst medvědího česneku (můžete nahradit 1 větším stroužkem obyčejného)
hrst nasekané petrželky
hrst nasekané pažitky
1 kostka Lučiny 100g
Postup
- Na ghíčku lehce zarestujeme nahrubo nakrájenou jarní cibulku.
- Poté přidáme vodu, brambory a osolíme. Vaříme do změknutí brambor.
- Přidáme špenát a všechny bylinky, které necháme jen zavadnout a vypneme sporák.
- Rozmícháme Lučinu a vše pořádně rozmixujeme ponorným mixérem, popř. dosolíme dle chuti.
TIP
- udělejte si k tomu pošírované vejce, je skvělé
- dětem můžete uvařit vejce na tvrdo a namačkat ho do polévky přes mačkadlo na brambory (jako na bramborový salát)
- ozdobte si polévku jarním kvítím, jako jsou pampelišky a sedmikrásky a s chutí je s polévkou snězte!
- výborné je také nadrobit fetu nebo balkánský sýr