Potřebujeme

2 jarní cibulky

300g brambor

100g čerstvého špenátu

750 ml vody

sůl

ghí (kupuju TADY)

hrst medvědího česneku (můžete nahradit 1 větším stroužkem obyčejného)

hrst nasekané petrželky

hrst nasekané pažitky

1 kostka Lučiny 100g

Postup

  1. Na ghíčku lehce zarestujeme nahrubo nakrájenou jarní cibulku.
  2. Poté přidáme vodu, brambory a osolíme. Vaříme do změknutí brambor.
  3. Přidáme špenát a všechny bylinky, které necháme jen zavadnout a vypneme sporák.
  4. Rozmícháme Lučinu a vše pořádně rozmixujeme ponorným mixérem, popř. dosolíme dle chuti.

TIP

  • udělejte si k tomu pošírované vejce, je skvělé
  • dětem můžete uvařit vejce na tvrdo a namačkat ho do polévky přes mačkadlo na brambory (jako na bramborový salát)
  • ozdobte si polévku jarním kvítím, jako jsou pampelišky a sedmikrásky a s chutí je s polévkou snězte!
  • výborné je také nadrobit fetu nebo balkánský sýr