Bojíte se rolády, že je to moc složité? Naopak, budete překvapeni, jak je jednoduchá 🙂
Potřebujeme
5 vajec
5 lžic polohrubé špaldové mouky
5 lžic třtinového cukru
1/2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
Krém
1 smetana ke šlehání
1 tvaroh
čerstvé letní ovoce (maliny, ostružiny, jahody nebo rybíz)
dle chuti doslazení (čekankový sirup apod.)
Postup
1. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh (přidejte špetku soli, sníh půjde lépe vyšlahat do tuha)
2. Poté jemně přimícháme mouku, cukr a kypřící prášek.
3. Nakonec vmícháme žloutky.
4. Směs rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do vyhřáté trouby péct na 180 stupňů na 10 minut.
5. Ihned po vytažení z trouby roládu i s pečícím papírem přendáme na utěrku a celé to zavineme do tvaru rolády a necháme do vychladnutí.
6. Mezitím si vyšleháme šlehačku, smícháme s tvarohem a poté přimícháme ovoce – pokud chcete, tak můžete i dosladit sladidlem, jaké používáte (já jsem použila trochu čekankového sirupu)
7. Jakmile je roláda vychladlá, rozmotáme ji, převrátíme a odloupneme pečící papír – nikdy neoddělávejte roládu od papíru, potrhala by se.
8. Potřeme roládu krémem (trochu si nechce i nahoru), zpátky zarolujeme a dáme vychladit do ledničky.
V receptu je trochu cukru, proto zvažte zařazení od 2 let nebo dle věku dítěte a vašim osobním preferencím.