Miluji víkendová rána, kdy si dopřejeme takovou krásnou a vydatnou snídani celá rodina. Nejradši si z vaflí udělám „sendvič“ – potřu vafle zakysanou smetanou, posypu ovocem a přiklopím další vaflí 🙂
Potřebujeme (6 vaflí)
100g ovesných vloček
100ml mléka
100ml mléka
2PL bílého jogurtu
2PL rozpuštěného másla
1PL datlového sirupu
1KL prášku do pečiva (bezfosfátového)
1 vejce
Špetka mleté vanilky/vanilkový lusk/extrakt z vanilky dle chuti
Špetka mleté vanilky/vanilkový lusk/extrakt z vanilky dle chuti
Postup
1. Vložíme ovesné vločky do mixéru a rozemeleme je na ovesnou mouku. Přidáme prášek do pečiva.
2. Smícháme všechny ostatní suroviny a promixujeme.
3. Do mixu přimícháme mouku.
4. Směs dámě do vaflovače a pečeme asi 4-5minut.
5. Dochutíme dle sebe – my máme rádi například zakysanou smetanu a lesní ovoce nebo bílý jogurt, javorový sirup a mandle.
Poznámka
– KL = kávová lžička, PL= polévková lžíce
4 Comments
Unknown
Výborný recept! Děkuji 🙂 nemám vaflovac, tak jsem pekla na pánvi a v pohodě.
Veronika
Super 🙂 I tak se dá. Viděla jsem, že se dají koupit nějaké formy na vafle do trouby.
Unknown
Prosím mám dotaz k bodu 3 u postupu – jakou mouku a kolik?
Veronika
V bodě 1 je popsáno – ovesné vločky rozemeleme na mouku, takže tu mouku z ovesných vloček