Vydatná polévka, která vydá i za hlavní chod

Potřebujeme (4 porce)
1 kuřecí stehenní řízek
1 středně veliká cibule
1 středně veliká mrkev
1 menší petržel
2 stroužky česneku
3 středně veliké brambory
2 lžíce smetany ke šleháni nebo zakysané smetany
BIO polévkové koření (Sonnentor)
sůl (růžová himalájská)
ghí
kousek celeru
0,75l vody
Postup
1. Na ghí si necháme zpěnit nakrájenou cibulku a poté na ni přihodíme orestovat stehenní řízek.
2. Mrkev, celer i petržel si nakrájíme na kousky a po chvíli přidáme orestovat do hrnce. 
3. Nakonec, až začne vše pěkně hnědnou, přidáme brambory, česnek, koření a sůl dle chuti a necháme minutku rozvinout chutě a vůně. 
4. Přidáme vodu a necháme 30-40 minut povařit.
5. Povařenou polévku rozmixujeme a můžeme (nemusíte) zjemnit smetanou či zakysanou smetanou, popř. ještě dochutíme polévkovým kořením či solí.
Poznámky
– můžete do vaření přidat i snítku tymiánu, ale před mixováním ji vyndejte
– výborně chutná s opraženými dýňovými semínky či bylinkovými krutony z rohlíku
– dětem, které ještě neměli 1 rok nesolte a použijte spíše zakysanou smetanu nebo žádnou