Kdo se nebojí vnitřnosti, rozhodně stojí tento recept za vyzkoušení, je od mojí babičky, která mi je takto připravovala od malička. 

Potřebujeme (3-4porce)
500g kuřecích jater
150 ml kuřecího vývaru (možná že poslouží i voda)
1 větší cibule nebo 2 menší
1 stroužek česneku
2 lžíce ghí nebo oleje/sádla
3 lžíce rajčatové omáčky Passata
1/2 lžičky sušené majoránky
1/2 lžičky drceného kmínu
1 lžička mleté červené papriky
sůl dle chuti 
Postup
1. Játra pořádně omyjeme a očistíme od všemožných blanek a můžeme i nákrájet na větší kousky.
2. Játra necháme cca 3-4 minutky restovat na hodně silném plameni, mícháme málo, je lepší, když se trošku orestují do křupava.
3. Poté přidáme nakrájenou cibulku a česnek a restujeme další 2 minutky.
4. Pote přidáme všechno koření, sůl a rajčata – ta můžete zkusit použít i čerstvá, bude však lepší předtím je zbavit slupky. 
5. Zalijeme vývarem a necháme ještě tak 4-5 minut lehce probublávat, poté vypneme plamen a popř dosolíme dle chuti.
Poznámky
– játra jsou specifická nejen svou chutí, ale i tím, kdy je podávat. Pokud máte játra domácí (králičí, kuřecí,krůtí,…) a znáte tedy jejich původ, není problém je zařadit do jídelníčku po zavedení masa. Pokud však játra kupujete, poté je vhodné začít podávat až od 3 let.