2 větší kuřecí prsa
4 válečky mraženého listového špenátu nebo 2 hrsti čerstvého
4 lžíce ricotty
1 lžíce ghí
2 lístky medvědího česneku (pokud není sezóna tak obyčejný stroužek česneku)
(sůl)
Příloha
1 lžíce ghí
hrst najemno nastrouhané mrkve
hrts najemno nastrouhané petržele
2 díly quinoa (třeba jeden hrnek)
1 díl jáhel (půl hrnku)
Postup
1. Kuřecí prsa si pořádně omyjeme a nařízneme tak, aby vznikl jeden větší plátek.
2. Pro děti starší jednoho roku a dospělé maso osolíme.
3. V misce si smícháme 4 lžíce ricotty s rozmraženým nebo čerstvým spařeným špenátem a zamícháme – můžeme přidat medvědí česnek pokud je zrovna sezóna – dle chuti, dala jsem asi 2 lístky – jinak použijeme prolisovaný stroužek česneku.
4. Směs zamícháme a rovnoměrně natřeme na maso.
5. Maso zarolujeme a pevně spojíme párátky.
6. Přendáme do pekáčku s 1 lžící ghí a dáme péct. Pekla jsem asi hodinku na 170 stupňů. Sem tam podlijeme vodou a maso z vrchu je potřeba taky občas polít výpekem.
7. Jako přílohu jsem chtěla dělat zeleninový kuskus, ale bohužel se stala někde logistická chyba a kuskus jsme už neměli, takže jsem zvolila jáhly s quinoa. – nejprve si jáhly i quinoa propláchneme a 2x spaříme horkou vodou.
8. Mezitím si v hrnci na ghíčku orestujeme zeleninu a obiloviny k ní poté přidáme. Zalijeme vodou a necháme vařit do změknutí.