Rychlo večeře, kterou bych mohla jíst snad každý den.


Potřebujeme (3 porce)
1 mladá cuketa
2 středně velké mrkve
2 hrnky kuskusu
olivový olej
koření dle chuti – používám ráda Sbohem soli od Sonnentor doplněné o špetku himalájské soli, nebo rozmarýn, tymián,…

Postup
1. Nejprve si nakrájíme na tenké kolečka cuketu a mrkev nakrájíme podélně na tenké plátky, vše hodím do mísy, přidám koření dle chuti a zakápnu 1-2 lžícemi olivového oleje.
2. Vše pořádně promíchám v míse.
3. Kladu na grilovací pánev a opeču z obou stran – pokud nemáte grilovací pánev, připravte v troubě na pečícím papíře.
4. Mezitím si zaliju kuskus horkou vodou a nechám nabobtnat.
5. Hotovou zeleninu překrájím na menší kousky a smíchám s hotovým kuskusem.
6. Můžeme dochutit dle věku dítěte kořením, solí a zakápnout kapkou oleje.

– kuskus je vhodné podávat až po zavedení lepku
– teoreticky by bylo vhodné dejme tomu od 8 měsíců, ale při pečení v troubě a ne na pánvi