Taková klasika, jen vylepšená jiným výběrem surovin.


Potřebujeme (3 porce)
1/2 menšího květáku
1 vejce
1 hrnek ovesných vloček
ghí (olej)
jarní cibulku
drcený kmín
špetku červené papriky
sůl

Postup
1. Květák si rozebereme na růžičky a uvaříme v hrnci do měkka.
2. Vodu z květáku slijeme a květák vidličkou rozmačkáme na jemno.
3. Přidáme nakrájenou jarní cibulku, špetku soli, drcený kmín a špetku červené papriky na zvýraznění chuti.
4. Přidáme 1 rozklepnuté vejce a zamícháme.
5. Jako poslední do směsi postupně přidáváme ovesnou mouku(tu si připravíme tak, že na jemno rozmixujeme oves vločky), dokud se nevytvoří jakoby těstíčko, které trochu drží pohromadě.
6. Směs klademe na pánev lžící a umáčkneme do tvaru placičky, osmažíme z obou stran na kapce ghí (másla, oleje). Určitě zkuste i dát na pečící papír a upéct v troubě! 🙂

– pokud budete dávat celé vejce – je vhodnost od roku
– při použití jen žloutku a vynechání jarní cibulky, soli od 10 měsíců