kynuté jahodové jak od babičky? Vůbec neváhej, že to nezvládneš

Potřebuješ
300g polohrubé mouky
10g droždí
0,5 hrnku mléka
2 lžíce cukru
2 lžíce másla
1 žloutek
Špetka soli

Ovoce dle sezóny na naplnění, nahoru tvaroh, máslo, cukr, opraženou strouhanku, cokoliv hrdlo ráčí

Postup
1. Z trochu teplého mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek.
2. Do mouky vmícháme kvásek a špetku soli.
3. Do mléka rozmícháme žloutek a poté smícháme s rozpuštěným máslem.
4. Vše smícháme a vypracujeme těsto. Necháme hodinu kynout.
5. Uděláme váleček a rozdělíme na 10 dílů.
6. Naplníme ovocem (ke kyselejším jahodám dávám trochu cukru), uděláme kuličky.
7. Dáme do vroucí vody a vaříme asi 6 minut – v půlce otočte.. V páře nedělám, ale kdo chce, může
8. Nezapomeňte po vytáhnutí propíchnout, ať unikne pára.
9. Poté naservírujeme s máslem, cukrem, tvarohem.